Quiche met ricotta

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Extra:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de met de , het , 2 eetlepels koud water en een mespuntje zout, Kneed het tot een soepel .
  2. Vorm er een dikke worst van en wikkel die in plasticfolie.
  3. Laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  5. Snijd de deegworst in dunne plakken en beleg er de taartvorm mee, ook de randen.
  6. Druk de plakken tegen elkaar.
  7. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  8. Klop in een kom de met de en los.
  9. Meng er de gedroogde en zout en peper door.
  10. Verwarm in een koekenpan de olie en bak de 1 minuut.
  11. Voeg de toe en bak het al omscheppend ca 2 minuten tot de groente begint te slinken.
  12. Meng de door het eimengsel.
  13. Schep de vulling in de vorm en strooi er de over.
  14. Bak de taart middenin de oven in 30 minuten goudbruin.
  15. Laat hem voor het aansnijden 10 minuten rusten.
  16. Lekker met een tomatensalade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • parmezaanse kaas, deeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta, parmezaanse kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
486 kcal
24%1944 kcal
Vetten
37 g.
52%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche met ricotta