Zeef de in een kom en kneed er met de , zout(1 stuk)(1 stuk) en eidooiers(2)(2) een soepel deeg(1 stuk) van.
Voeg eventueel wat water toe en leg het deeg(1 stuk) een half uur in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in met boter(25 gram)(125 gram).
Smelt de boter(25 gram)(125 gram) in een koekenpan en bak hierin de witlof(2) al omscheppend even aan.
Voeg nu de prei en ham(250 gram) toe en laat even meebakken.
Neem de pan van het vuur.
Klop de eieren(2) en eidooiers(2)(2) los met de room.
Voeg het witlofmengsel en de geraspte kaas(150 gram) toe en roer alles goed door.
Breng het geheel op smaak met zout(1 stuk)(1 stuk) en peper.
Kneed het deeg(1 stuk) nog een keer goed door en rol het op een met bloem(250 gram) bestoven werkvlak uit tot een lap ter grootte van de springvorm.
Bekleed de vorm hiermee.
Schenk de quichevulling in de vorm en zet het geheel in de voorverwarmde oven, Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers, eieren, eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg, boter, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.