Quiche met witlof, prei en ham

Ingrediënten

+ -
print

VOOR HET DEEG:

VOOR DE VULLING:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de in een kom en kneed er met de , en een soepel van.
  2. Voeg eventueel wat water toe en leg het een half uur in de koelkast.
    Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in met .
    Smelt de in een koekenpan en bak hierin de al omscheppend even aan.
  3. Voeg nu de prei en toe en laat even meebakken.
  4. Neem de pan van het vuur.
    Klop de en los met de room.
  5. Voeg het witlofmengsel en de geraspte toe en roer alles goed door.
  6. Breng het geheel op smaak met en peper.
    Kneed het nog een keer goed door en rol het op een met bestoven werkvlak uit tot een lap ter grootte van de springvorm.
  7. Bekleed de vorm hiermee.
    Schenk de quichevulling in de vorm en zet het geheel in de voorverwarmde oven, Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers, eieren, eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
918 kcal
45%3672 kcal
Vetten
73 g.
104%292 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche met witlof, prei en ham