Quiche met zalm, spinazie en prei
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het deeg uit tot een lap van 30 cm doorsnede.
Bekleed de ingevette quichevorm ermee.
Verhit de in een koekenpan en fruit hierin de ui en de 3 minuten. - Voeg de spinazie toe en gaar deze in 1 minuut.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. - Verdeel de spinazie, de en de over de bodem van de bakvorm.
Klop de los met de en de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. - Schenk het eimengsel over de groenten en zalm en verdeel de kaas erover.
Bak de quiche 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven
Serveer de quiche warm en bestrooi met de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en jonge kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom en jonge kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Sporen van zout kunnen voorkomen in jonge kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 242 kcal | 12% | 1452 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 102 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |