Quiches uit de groentela
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Koekenpan
- Oven
- Vormpje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de quichevormpjes met de plakjes deeg: - rol met de deegroller,steeds 1 1/2 plakje deeg uit, leg in een vormpje en sla het overhangend deeg terug.
Kook groenten zoals bloemkool, en sperziebonen in water met zout beetgaar.
Verhit in een koekenpan de en fruit hierin de . - Voeg de prei toe en bak 4 minuten.
- Schep er de gekookte groenten door en bak nog 1 minuut.
- Klop de los.
- meng er de , de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak toe.
Schep de groenten in de vormpjes, leg er de tomaat op. - Schenk het ei-kaasmengsel erover, Bak de quiches in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een frisse salade.
Bekleed voor een grote taart een quiche- of springvorm (doorsnede 24 cm) met het deeg. - Vul met de groenten en het ei-kaasmengsel en bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg, jongbelegen kaas, provencaalse kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en jongbelegen kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jongbelegen kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en jongbelegen kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in jongbelegen kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 347 kcal | 17% | 1388 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |