Rabarber-compot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. "Schil" de .
    (Dit gaat het gemakkelijkst als je de uiteinden
    van de afsnijd, want dan trek je het meeste van de taaie
    buitenkant al mee.
  2. De rest is op gelijke wijze eraf te krijgen).
    Snijd de in blokjes, doe ze in een pannetje met een klein
    beetje water en zet aan op een klein vuurtje (voeg eventueel naar smaak wat toe).
  3. Roer af en toe even door!
    Als de helemaal zacht is geworden, pannetje van het vuur halen en de goed af laten koelen.

    Voeg, als de goed koud is, naar smaak toe.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Rabarber-compot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Mijn moeder deed na het koken van de rabarber geklopt eiwit er doorheen, ze zei dat rabarber enig kalk onttrekt uit het lichaam. Het smaakte erg lekker.
Sophia 6 juli 2013
Dat lijkt me lekker. Nooit aan gedacht om als bindmiddel custardpoeder te gebruiken. Ga ik uit proberen.
Irene 12 mei 2013
Rabarbermoes is het lekkerste als je hem na het stoven bindt met een lepeltje custardpoeder (aangemaakt met water) en stroop. Dit is naar een recept van mijn oma. (rond 1920)
Judith 17 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
7 kcal
0%28 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarber-compot