Rabarber-crêpe ovenschotel voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd hem in stukken.
Doe de met de jam in een pan en breng hm al roerend aan de kook.
Kook de ca. 5 minuten op laag vuur.
Roer de maïzena (of custard) glad met 3-4 eetlepels water, roer door de en breng nogmaals aan de kook. - Laat de compote afkoelen.
Meng de , de en een snuf in een kom. - Roer glad met 4 en de .
- Laat het beslag ca. 15 minuten wellen.
Roer het erdoorheen.
Bestrijk een koekenpan (26 cm door snede) met een beetje , bak uit het beslag ca. 8 crêpes.
Verwarm de oven voor op 200 graden. - Kluts de , de en 4 door elkaar.
Bestrijk iedere crêpe met ca. 2 eetlepels rabarbercompote en rol hem op. - Snijd steeds in 3-4 stukken en zet rechtop in een platte ingevette ovenschaal.
- Schenk de eierroom eroverheen.
- Bak 35 -45 minuten in de oven tot de eierroom gestold is (dek eventueel na de helft van de kooktijd af.
- Bestuif met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Frambozen- mascarpone triffle voor buffet440m
-
Recept
Frambozenhapjes voor buffet445m
-
Recept
Aardbei-amandelgebak voor buffet41u20m
-
Recept
Abrikozencake met roomijs voor buffet435m
-
Recept
Advokaatparfait met frambozen voor buffet46u45m
-
Recept
Vanille-bessenparfait met koekkruim voor buffet430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 518 kcal | 25% | 2072 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 63 g. | 24% | 252 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |