Rabarber-meringuetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en weeg 800 gram af.
  2. Snijd de in circa 3 cm schuine stukken.
  3. Doe de in een kom, meng met 2 eetlepels en laat 10 minuten staan.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet een bakblik (circa 32 x 39 cm, minimaal 3,5 cm diep) in en bestuif hem met de .
    Splits 5 .
  4. Klop 400 gram . 350 gram , de en een snuf romig.
    Klop 5 eidooiers en 5 er 1 voor 1 doorheen, roer de erdoor.
    Meng 500 gram met het en roer het in porties kort door het beslag.
  5. Strijk het beslag in de vorm, verdeel de er overheen.
  6. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.
    Klop 5 eiwitten met een snufje stijf, voeg al kloppend geleidelijk 300 gram toe en blijf kloppen tot de helemaal is opgelost.
    Neem de taart uit de oven, verhoog de oventemperatuur tot 200 graden, verdeel het opgeklopte eiwit nonchalant over de taart en bak circa 15 minuten verder.
  7. Laat de taart afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rabarber-meringuetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Perfecte recepten niet te duur en heel lekker
Gerdajacobs 30 mei 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
311 kcal
15%7464 kcal
Vetten
16 g.
24%384 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
27 g.
30%648 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarber-meringuetaart