Rabarbercompote met kirschsabayon en aardbeienjus

Ingrediënten

+ -
print

Kirschsabayon:

Aardbeienjus:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd de stelen in stukken van 8 cm.
  2. Voeg de en de vanillemerg toe.
  3. Voeg hier de witte aan toe en laat alles rustig koken tot een mooie compote.
  4. Kirschsabayon:
  5. Week de even in lauw water.
  6. Klop het , de dooier en de au-bain-marie op tot een mooi schuimig geheel.
  7. Doe de cassislikeur in een klein pannetje en verwarm het even.
  8. Smelt de uitgeknepen , voeg deze hier aan toe en laat het doorverwarmen.
  9. Voeg nu de cassislikeur met de toe aan het schuim en meng dit goed door elkaar.
  10. Nu af laten koelen.
  11. Klop de en meng dit langzaam door het afgekoelde schuim.
  12. Zet het schuim in de koeling tot gebruik.
  13. Aardbeienjus:
  14. Maak de schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  15. Roer de erdoor heen, pureer de massa met een staafmixer en zet eveneens in de koeling.
  16. Opmaak:
  17. Neem een recht waterglas (gekoeld), schenk een deel rabarbercompote, dan wat aardbeienjus en als laatste sabayon in het glas.
  18. Garneer met wat halve kletskoppen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker, suiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, suiker, suiker, gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
320 kcal
16%1280 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
40 g.
44%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarbercompote met kirschsabayon en aardbeienjus