Rabarbercrumble met vanillesaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vanillesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Schep de custard en de door de en doe alles in de ovenschaal.
  3. Doe de , boterblokjes, en gemalen in een kom en meng alles door elkaar.
  4. Kneed er snel met de vingers een kruimelig deegje van.
  5. Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over de in de vorm.
  6. Bak de crumble in het midden van het rooster in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
  7. Snijd intussen voor de vanillesaus de vanillepeul in de lengte door met een scherp mesje en schraap de zaadjes eruit.
  8. Doe de lege peul, vanillezaadjes en in een grote steelpan en breng aan de kook.
  9. Zet het vuur laag en laat ca. 30 minuten zachtjes trekken.
  10. Klop intussen met een garde de dooiers met het en de in een kom tot een glad mengsel zonder klontjes.
  11. Verwijder de vanillepeul uit de .
  12. Schenk een klein deel van de al roerend met een garde bij het custardmengsel.
  13. Schenk dit voorverwarmde custardmengsel bij de rest van de in een pan.
  14. Verwarm de vanillecustard al roerend op het laagste vuur tot een mooi gebonden saus (maak een 8 beweging met de garde).
  15. Laat de saus niet meer koken, anders gaat ze schiften.
  16. Neem de vanillesaus van het vuur.
  17. Als je de saus koud wilt laten serveren, laat hem dan onder geregeld roeren afkoelen, dat voorkomt dat er een vel opkomt.
  18. Schep de crumble op de borden en serveer er de vanillesaus bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, basterdsuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rabarbercrumble met vanillesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zooo lekker! En ook echt makkelijk om te maken
9 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
425 kcal
21%3400 kcal
Vetten
32 g.
46%256 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
15%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarbercrumble met vanillesaus