Schep de custard en de door de rabarber(750 gram) en doe alles in de ovenschaal.
Doe de bloem(100 gram), boterblokjes, suiker(35 gram)(75 gram) en gemalen hazelnoten(75 gram) in een kom en meng alles door elkaar.
Kneed er snel met de vingers een kruimelig deegje van.
Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over de rabarber(750 gram) in de vorm.
Bak de crumble in het midden van het rooster in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
Snijd intussen voor de vanillesaus de vanillepeul in de lengte door met een scherp mesje en schraap de zaadjes eruit.
Doe de lege peul, vanillezaadjes en melk(5 deciliter) in een grote steelpan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat ca. 30 minuten zachtjes trekken.
Klop intussen met een garde de dooiers met het custardpoeder(1 eetlepel)(1 eetlepel) en de suiker(35 gram)(75 gram) in een kom tot een glad mengsel zonder klontjes.
Verwijder de vanillepeul uit de melk(5 deciliter).
Schenk een klein deel van de melk(5 deciliter) al roerend met een garde bij het custardmengsel.
Schenk dit voorverwarmde custardmengsel bij de rest van de melk(5 deciliter) in een pan.
Verwarm de vanillecustard al roerend op het laagste vuur tot een mooi gebonden saus (maak een 8 beweging met de garde).
Laat de saus niet meer koken, anders gaat ze schiften.
Neem de vanillesaus van het vuur.
Als je de saus koud wilt laten serveren, laat hem dan onder geregeld roeren afkoelen, dat voorkomt dat er een vel opkomt.
Schep de crumble op de borden en serveer er de vanillesaus bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, basterdsuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Rabarbercrumble met vanillesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Zooo lekker! En ook echt makkelijk om te maken
9 juli 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.