Rabarbercrunch

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Oven
  • Stamper
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. en appel in stukjes snijden.
  2. Sinaasappel raspen op een fijne rasp.
  3. Rasp alleen het oranje schilletje.
  4. Het witte velletje eronder is erg bitter.
  5. Sinaasappel persen.
  6. Oven voorverwarmen op 200°C.
  7. , appel, sinaasappelrasp en –sap koken op een laag vuur, ongeveer 15 minuten koken totdat in sliertjes uit elkaar valt.
  8. Enigszins het uit elkaarvallen bespoedigen met een stamper.
  9. naar smaak toevoegen.
  10. fijn hakken in een vijzel en mengen met , , boter en tot een kruimelig deeg.
  11. Rabarbermengsel in een ovenschaal scheppen.
  12. Hazelnootmengsel over de schaal verdelen.
  13. Rabarbercrunchy in 20 minuten goudbruin bakken op 200 graden C.
  14. Dit kan heel prima in de hete oven blijven staan, totdat het tijd is om het toetje te serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rabarbercrunch heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Om maar even te melden dat de afbeelding bij het recept van rabarbercrunch WARMOES is en geen rabarber. Mvg, Greet.
Lesage 12 september 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
562 kcal
28%2248 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
22%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
16%4 g.
Koolhydraten
57 g.
22%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarbercrunch