Rabarberkoek met amandelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Handmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca 32x39 cm,en ca 3,5 cm diep)in met een beetje en bestrooi met een beetje .
    Maak de schoon en was hem.
  2. Snijd hem in stukjes en weeg anderhalf kilo af.
    Doe de met 225 gram en 1 zakje in een pan en laat ca 30 miuten marineren.
    Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  3. Roer het glad met 5 eetlepels , breng de overige aan de kook.
  4. Roer het puddingpoedermengsel erdoorheen en laat alroerend ca 1 minuut koken.
  5. Laat afkoelen en roer daarbij geregeld door.

    Lekker met slagroom.
    Voeg de geraspte citroenschil toe aan de en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat ca 5 minuten koken en roer daarbij geregeld door.
  7. Roer 130 gram en 200 ml water doorelkaar.
  8. Roer door de en kook 1-2 minuten verder.
  9. Laat afkoelen en roer regelmatig door
    Roer 250 gram ,200 gram , 1zakje en een snufje in ca 5 minuten romig.
    Roer de er een voor een, afgewisseld met 50 gram doorheen.
  10. Meng 50 gram en het met 250 gram
    Roer portiegewijs kort door het eimengsel.
  11. Strijk het beslag in het bakblik.
    Klop de pudding kort met de handmixer los.
  12. Strijk de pudding over het beslag
    Strijk het rabarbermengsel eroverheen.
  13. Bak ca 20 minuten in de oven.
  14. Hak de amandelen grof.
  15. Bestrooi de koek met de amandelen en 2 eetlepels en bak 30 minuten verder.
  16. Laat afkoelen.
  17. Bestuif met slagroom.
25
25
25

Variaties op Rabarberkoek met amandelen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rabarberkoek met amandelen
VariatieAantalGang
Rabarberkoek met amandelen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
212 kcal
10%5088 kcal
Vetten
10 g.
15%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%432 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarberkoek met amandelen