Verwarm de oven voor op 180° C.
Schil de en snijd hem in stukken van 1,5 cm centimeter.
Maak eerst de crumble.
Meng de , het amandelpoeder(100 gram), het kaneelpoeder(0.5 theelepels) en de suiker(150 gram)(325 gram)(125 gram).
Meng de gesmolten boter(150 gram)(350 gram) met het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig deeg.
Laat afkoelen in de koelkast.
Meng de rabarber(1500 gram) met de suiker(150 gram)(325 gram)(125 gram) en laat een uurtje trekken.
Maak het deeg.
Klop de eieren(6) met de suiker(150 gram)(325 gram)(125 gram), de boter(150 gram)(350 gram) (op kamertemperatuur), de geraspte citroenschil(2) en een snuifje zout(1 snufje) schuimig.
Meng de bloem(300 gram)(200 gram), het zetmeel en het bakpoeder(1 pakje).
Zeef het bloemmengsel bij het eimengsel.
Roer tot een glad beslag.
Bekleed een vierkant bakblik met ingevet bakpapier.
Strijk daarover het deeg uit.
Verdeel de rabarber(1500 gram) over het deeg.
Bak het 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
Bestrooi de koek met de crumble en bak nog eens 30 minuten.
Laat de koek afkoelen, verdeel in stukken en bestrooi met poedersuiker(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
suiker, poedersuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.