Rabarberkruimelkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cm en 3,5 cm diep) in en bestuif hem met .
  2. Verwarm de en 100 gram lauwwarm.
  3. Verbrokkel de in de en los hem op.
  4. Doe 500 gram , 60 gram en 2 in een kom.
  5. Voeg de gistmelk toe en kneed het geheel met een mixer tot een glad deeg.
  6. Laat afgedekt rijzen op een warme plaats in ca. 30 minuten.
  7. Maak de schoon en snijd in stukken.
  8. Breng de met 200 milliliter water en 75 gram aan de kook.
  9. Laat de op zacht vuur 3 minuten koken tot de gaar is, maar nog niet uit elkaar valt.
  10. Neem de uit de pan.
  11. Roer de glad met 5 eetlepels water.
  12. Breng het kookvocht van de aan de kook, roer de erdoor en laat kort doorkoken.
  13. Spatel de erdoorheen en laat afkoelen.
  14. Rasp de marsepein grof.
  15. Kneed 250 gram , 125 gram , de geraspte marsepein, 150 gram in blokjes en 1 ei met de deeghaken van de mixer en daarna kort met de handen tot een kruimeldeeg.
  16. Zet het kruimeldeeg afgedekt in de koelkast.
  17. Kneed het gistdeeg met bebloemde handen nogmaals goed door.
  18. Bestuif het deeg met en rol het daarna uit op een bakblik.
  19. Druk het deeg daarna aan de rand met de handen goed aan.
  20. Laat het deeg nog 30 minuten rusten.
  21. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  22. Verdeel de rabarbercompote over de bodem.
  23. Strooi het kruimeldeeg er overheen.
  24. Wrijf de kruimels daarbij fijn tussen de vingers.
  25. Bak de kruimelkoek ca. 40 minuten in de oven.
  26. Laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
214 kcal
10%5136 kcal
Vetten
8 g.
12%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%576 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%288 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarberkruimelkoek