Rabarberschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd van de de uiteinden af.
  2. Verwijder de lelijke plekken.
  3. Trek wanneer de schil hard is deze eraf.
  4. Snijd de stengels in stukjes, was deze zorgvuldig en laat ze even uitlekken.
  5. Breng ze met aanhangend water op een matig vuur aan de kook,kook de in een gesloten pan ca. 10 minuten op een matig vuur gaar.
  6. Roer de tot moes.
  7. Laat de uit de diepvries ontdooien.
  8. Wrijf de beschuiten tot kruim.
  9. Splits de en klop 4 eidooiers schuimig.
  10. Klop er de op kamertemperatuur, de en het beschuitkruim erdoor.
  11. Roer dit door de rabarbermoes.
  12. Klop 2 stijf en spatel dit door rabarbermoes.
  13. Bekeed alleen de opstaande rand van de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter met de plakjes , in reepjes gesneden.
  14. Schep er de rabarbermoes in.
  15. Bak deze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
  16. Klop intussen 2 stijf, voeg tijdens het kloppen geleidelijk 50 gram door.
  17. Roer er de door.
  18. Bedek hiermee de rabarbermoes, laat de rabarberschotel in een oven van 150 graden C.
  19. ca. 20 minuten lichtbruin kleuren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en beschuit is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • beschuit en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • beschuit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwitten
  • bladerdeeg, beschuit, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en beschuit kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in beschuit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%1074 kcal
Vetten
12 g.
18%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarberschotel