Rabarbertaart met mon chou

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kruimelkorst:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Deegroller
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de korst:
    Maal de volkorenbiscuits fijn in bijvoorbeeld een blender of met een deegroller.
    Laat de boter smelten en meng met de gemalen biscuits.
    Doe dit mengsel in een springvorm met een doorsnede van 22 cm, druk het mengsel goed aan en strijk hem glad.
  2. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 225 graden celsius.
    Maak de vulling:
    Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van ca. 3 cm.
    Breng de rabarber met de suiker aan de kook en laat zachtjes doorkoken.
  4. Meng de met 1-2 eetlepels water en voeg toe aan de .
  5. Laat de dik worden in ca. 5 minuten.
    Verdeel het rabarbermengsel over de korstbodem en bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Neem de taart uit de oven.
    Klop intussen de met de basterdsuiker goed door elkaar en klop er een voor een de door.
  7. Verdeel het monchoumengsel over de .
  8. Zet de taart opnieuw in de oven en bak de taart in ca. 35 minuten gaar.
  9. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
    Rooster ondertussen de in een droge koekenpan goudbruin.
    Roer de crème fraiche los.
  10. Verwijder de rand van de springvorm, bestrijk de afgekoelde taart met de crème fraiche en bestrooi met amandelschaafsel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rabarbertaart met mon chou heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De taart is lekker heb het pas gemaakt, dank voor het lekkere recept!
Ina 10 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%1864 kcal
Vetten
19 g.
28%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
21 g.
24%168 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarbertaart met mon chou