Maak de schoon en snij deze in stukken van ongeveer een halve cm (of 1cm).
Meng het zelfrijzend , de 2 eierdooiers, 50 gram en 75 gram boter(75 gram) tot een deeg en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm.
Strooi daarover een dun laagje griesmeel(1 stuk).
Meng de rabarber(500 gram) met 100 gram suiker(100 gram)(50 gram) en 2 eetlepels custardpoeder.
Verdeel dit mengsel over de vlaaibodem.
Zet in het midden van een op 180 graden voorverwarmde oven, ongeveer een half uur.
De 2 eiwitten in een vetvrije kom opkloppen met de 75 gram suiker(100 gram)(50 gram) totdat het een lobbige, stijve massa is.
Na een half uur de vlaai uit de oven halen en het eiwitmengsel over de vlaai verdelen en de vlaai nog 5 minuten (ongeveer) in de oven zetten zodat er een lichtbruin kleurtje op komt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
griesmeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
Suiker
suiker, suiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.