Ragout van paddestoelen en ham
- Herkomst Nederland
- Categorie Warm
- Ragout recepten
- Bereiden
- Kookboek van daffodil
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd de schoongemaakte en geborstelde paddestoelen in plakjes.
- Snijd de in kleine stukjes.
- Ontvel de .
- Roer een beetje water door de .
- Verwarm de oven voor.
- Verhit de in de koekenpan en bak de paddestoelen snel lichtbruin en knapperig.
- Voeg de wijn en de fijngesneden toe.
- Laat alles 2 minuten bakken.
- Voeg de of kookroom toe.
- Roer beetje bij beetje het maizenapapje door het vocht in de koekenpan.
- Let op klontjes!
- De saus wordt hierdoor dikker.
- Blijft de saus te dun dan iets meer van het maizenapapje toevoegen.
- Roer de door de paddestoelen en saus.
- Breng op smaak met peper en uit de molen.
- Plaats de ragoutbakjes in de warme oven, zet op elk bord een warm bakje en vul het met paddestoelen saus.
- Schep ook wat paddestoelen en saus om het bakje heen op het bord en garneer met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Champignon ragout435m
-
Recept
soufflètjes met paddestoelen445m
-
Recept
Sandwiches van gepaneerde courgettes met rauwe ham en Parmezaanse kaas415m
-
Recept
Tussendoortje van grote garnalen430m
-
Recept
Vispakketjes in rauwe ham met basilicumsaus430m
-
Recept
Flensjes met asperges en ham415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 45 kcal | 2% | 180 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |