Ragù alla bolognese
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de , de en de schoon en hak ze fijn.
- Verhit de olie met de in een grote, diepe pan en fruit hierin de totdat ze glazig is.
- Voeg dan de en de toe en fruit ongeveer 2 min.
- mee.
- Doe het gehakt erbij en maak het rul met een vork of houten spatel.
- Fruit het vlees op een matig vuur totdat het zijn rauwe, roze kleur kwijt is, maar het mag niet bruin worden.
- Voeg de toe en kook totdat de geheel is verdampt.
- Voeg nu de en de toe en kook totdat ook de geheel is opgenomen en verdampt.
- Doe de tomatenpulp erbij, het , de bouillonblok, de , de oregano en het heel fijn gesneden .
- Roer alles goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan minstens 3 à 4 uur sudderen.
- Roer af en toe door.
- Als de saus te ver is ingedikt kan wat worden toegevoegd.
- Maak op smaak met eventueel nog wat .
- Serveer hier capellini bij of rigatoni.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ragù alla bolognese43u
-
Recept
Pasta Bolognese43u45m
-
Recept
Spaghetti Bolognese42u
-
Recept
Pasta bolognese445m
-
Recept
Spaghetti Bolognese430m
-
Recept
Pizza alla Paprika430m
Variaties op Ragù alla bolognese
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ragù alla Bolognese voor 4 personen | 1 | Pastagerechten |
Ragù alla bolognese | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 164 kcal | 8% | 984 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 66 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 18 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |