Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Vermeng in een middelgrote pan het met 60 gram .
  2. Breng het onder voortdurend roeren aan de kook en laat de oplossen.
    Zet het vuur laag en laat 12 minuten zachtjes koken.
    Vermeng in een pan met dikke bodem 1 eetlepel , de , de en de sinaasappelrasp.
    Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat ± 30 minuten zachtjes koken tot de saus tot ± 2/3 is gereduceerd.
    Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
    Vermeng intussen de met de Panir en kneed ze goed door elkaar.
    Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een walnoot en druk die plat tot ± 1 cm dikke pasteitjes.
    Pocheer die in gedeelten 1-2 minuten in de zacht kokend suikerstroop tot ze vast zijn geworden.
    Keer ze voorzichtig om en pocheer ze nog 1 minuut.
    Schep de pasteitjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een serveerschaal en schenk er de roomsaus en de rest van de suikerstroop over.
    Dek de schaal af en laat het gerecht in 6-8 uur goed afkoelen.
    Strooi er vlak voor het serveren de fijngehakte over, en versier met het zilverblad.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
340 kcal
17%1360 kcal
Vetten
16 g.
22%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ras Malai (Panirpasteitjes in room/sinaasappelsaus)