De uit het blik halen en op een diep bord leggen - het tomatensap in het blik laten en bewaren.
De in grove stukken snijden.
De , en 's wassen.
De courgettes(2 gram) (met schil) in circa 1 centimeter dikke plakken snijden.
Grote plakken door midden of in vieren snijden.
De aubergine (ook met de schil) in stukken snijden, zo'n beetje net zo groot als de stukken courgette.
De paprika(1 stuk)(1 stuk)'s halveren en kroon en zaadlijsten verwijderen.
Ook in stukken snijden.
De uien pellen en snipperen.
De knoflook pellen en fijn hakken.
De olijfolie(2 eetlepels) verwarmen in een grote wijde pan en de uien er goudgeel in fruiten.
De aubergine, courgette, paprika(1 stuk)(1 stuk) en knoflook bij de uien in de pan doen en er peper(1 stuk) en (dun) zout(1 stuk) over strooien.
De hittebron hoog zetten en de ratatouille omscheppen tot de stukken aubergine en courgette een kleurtje beginnen te krijgen.
Let op:
Blijf goed scheppen zodat de stukken groente niet aan de bodem vast bakken, lukt het niet ze los te houden en dreigen ze aan
te branden stop dan met bakken - voeg in geen geval extra olie toe.
Verder (als de groente gebakken is):
Voeg de helft van de in stukken gesneden tomaten en al het tomatensap toe (uit het blik en van het bord).
Strooi de tijm en de suiker in de pan, voeg het citroensap toe en schep de ratatouille om.
Laat de ratatouille - zonder deksel - circa 20 minuten stoven op een matige hittebron tot de groenten gaar (zacht) zijn en het vocht in de pan ingekookt is tot een dikke tomatensaus.
Let op:
Schep af en toe een keer om en controleer de stand van zaken.
Verder (als de groente gaar is):
Doe de resterende stukken tomaat en de basilicum bij de ratatouille.
Schep de ratatouille (rustig) om tot de basilicum geslonken is en zet daarna de hittebron uit.
Leg een deksel op de pan en laat de ratatouille afkoelen.
Circa 1 uur na de bereiding:
Proef de ratatouille en voeg eventueel nog peper of zout naar smaak toe.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.