Ratatouille

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De uit het blik halen en op een diep bord leggen - het tomatensap in het blik laten en bewaren.

    De in grove stukken snijden.

    De , en 's wassen.

    De (met schil) in circa 1 centimeter dikke plakken snijden.
  2. Grote plakken door midden of in vieren snijden.

    De aubergine (ook met de schil) in stukken snijden, zo'n beetje net zo groot als de stukken courgette.

    De 's halveren en kroon en zaadlijsten verwijderen.
  3. Ook in stukken snijden.

    De uien pellen en snipperen.
    De knoflook pellen en fijn hakken.

    De verwarmen in een grote wijde pan en de uien er goudgeel in fruiten.

    De aubergine, courgette, en knoflook bij de uien in de pan doen en er en (dun) over strooien.

    De hittebron hoog zetten en de ratatouille omscheppen tot de stukken aubergine en courgette een kleurtje beginnen te krijgen.
  4. Let op:
  5. Blijf goed scheppen zodat de stukken groente niet aan de bodem vast bakken, lukt het niet ze los te houden en dreigen ze aan
    te branden stop dan met bakken - voeg in geen geval extra olie toe.

    Verder (als de groente gebakken is):
    Voeg de helft van de in stukken gesneden tomaten en al het tomatensap toe (uit het blik en van het bord).

    Strooi de tijm en de suiker in de pan, voeg het citroensap toe en schep de ratatouille om.

    Laat de ratatouille - zonder deksel - circa 20 minuten stoven op een matige hittebron tot de groenten gaar (zacht) zijn en het vocht in de pan ingekookt is tot een dikke tomatensaus.
  6. Let op:
  7. Schep af en toe een keer om en controleer de stand van zaken.

    Verder (als de groente gaar is):
    Doe de resterende stukken tomaat en de basilicum bij de ratatouille.

    Schep de ratatouille (rustig) om tot de basilicum geslonken is en zet daarna de hittebron uit.
  8. Leg een deksel op de pan en laat de ratatouille afkoelen.

    Circa 1 uur na de bereiding:
    Proef de ratatouille en voeg eventueel nog peper of zout naar smaak toe.
25
25
25

Variaties op Ratatouille

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ratatouille
VariatieAantalGang
Ratatouille8Groentegerechten
Ratatouille uit de oven1Pastagerechten
Ratatouilletaartjes met hamreepjes1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
85 kcal
4%340 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ratatouille