Rauwe andijviestamppot
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Markie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snij de in dunne reepjes en was de vervolgens.
Laat uitlekken op een grote vergiet.
Bak de in een koekepan tot ze lichtbruin en ietwat knapperig zijn. - Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schotel of in een bakje.
Was de geschilde en snij ze in niet te grote stukken.
met de in niet al te grote stukken te snijden. - Kook de aardappels met eventueel een beetje in ca 25 minuten gaar.
Giet ze dan af, voeg wat melk en een klontje boter aan de aardappels toe en stamp het geheel tot een smeuiige puree.
Voeg dan beetje bij beetje de rauwe toe tot en geheel vermengd zijn.
Voeg de en wat toe en schep alles goed door elkaar.
Eet er desgewenst een gehaktballetje, een stukje rookworst of iets dergelijks bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Rauwe andijviestamppot
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rauwe andijviestamppot met knapperig ontbijtspek | 1 | Stamppotten |
Rauwe andijviestamppot met champignons en komijnekaas | 1 | Stamppotten |
Rauwe andijviestamppot met piccalilly en slasaus van vroeger | 1 | Winter |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 197 kcal | 9% | 788 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |