Doe de amandels in een keuken machine en maal ze heel fijn.
Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en maal tot een smeuige bal ontstaat. (Voeg wanneer het te droog is ietsjes water toe).
Schep de spijs op keukenfolie en rol op tot een mooie worst.
Deze leg je minimaal 2 uur in de koelkast.
Het
Doe alle ingrediënten in de keuken machine en laat draaien tot er zich een mooie bal vormt.
Bekleed een kleine schaal of browny bakvorm met vochtig bakpapier.
Verdeel de speculaas(3 theelepels)(1 stuk) in twee ballen waarvan je een bal gebruikt voor de bodem van je speculaas(3 theelepels)(1 stuk) cake.
Zet in de koelkast eveneens de rest van de speculaas(3 theelepels)(1 stuk).
Wanneer de 2 uur verstreken zijn haal je de spijs ,de bakvorm en de speculaas(3 theelepels)(1 stuk) weer uit de koelkast.
Verdeel nu je spijs over de bodem van de speculaas(3 theelepels)(1 stuk) cake en dek af met de resterende speculaas(3 theelepels)(1 stuk) (wanneer deze te stug is kneed even door met warme handen)
Druk nu wat amandelschaafsel(1 stuk) op de cake en zet het geheel 24 uur in de koelkast.
Stort dan de cake op een bord en verwijder het bakpapier voorzichtig.
Pak een ander borg en zet deze over je cake en keer de borden om.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
speculaas en speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelspijs, amandelen, amandelen, walnoten, amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.