Snijd het vlees in vier gelijke stukken.
en de reefilets.
Smelt een flinke klont boter, laat deze uitbruisen en schroei in de hete vetstof de filets aan alle kanten mooi en regelmatig bruin.
Neem de filets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
Laat ze daarin minstens een kwartier rusten, de sappen zullen zich weer in het vlees verdelen.
Werk met een spatel de aanbaksels los en giet de rode wijn bij de braadjus.
Breng aan de kook en laat inkoken tot ongeveer een kwart.
en naar smaak.
Neem de pan van het vuur en klop enkele vlokjes koude boter door de saus.
Schil de .
Wees daarbij niet te “zuinig”, een hard stuk aspergeschil op het bord verstoort het feestje.
Kook de 20 minuten in gezouten water op een middelmatig vuur.
Laat ze vlak voor het opdienen uitlekken.
Breng de witte wijn met , laurier en aan de kook.
Smelt een half pakje boter.
Kook de vloeistof in tot de helft, zeef het en verwarm het au bain marie in een kom boven zacht kokend water.
Klop de met een garde door de vloeistof.
Voeg de gesmolten boter druppelsgewijs toe en blijf kloppen.
De saus mag niet koken, anders gaat hij schiften.
Als de saus mooi lobbig is de gekookte eidooiers(2)(2) er doorheen scheppen. Peper(2 theelepels) en zout(1 theelepel) de oesterzwammen(8) en bak ze even aan in hete olijfolie.
Snij de ree filets in plakken van ca. 1 cm.
en rangschik ze op de borden.
Bedek het vlees met de rode wijnsaus.
Leg de asperges(20) ernaast.
Schep de witte wijnsaus er overheen.
Geef de oesterzwammen(8) ook een plekje op het bord.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.