Ree met asperges

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Aluminiumfolie
  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in vier gelijke stukken.
    en de reefilets.
    Smelt een flinke klont boter, laat deze uitbruisen en schroei in de hete vetstof de filets aan alle kanten mooi en regelmatig bruin.
    Neem de filets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
    Laat ze daarin minstens een kwartier rusten, de sappen zullen zich weer in het vlees verdelen.
    Werk met een spatel de aanbaksels los en giet de rode wijn bij de braadjus.
    Breng aan de kook en laat inkoken tot ongeveer een kwart.
    en naar smaak.
    Neem de pan van het vuur en klop enkele vlokjes koude boter door de saus.
    Schil de .
    Wees daarbij niet te “zuinig”, een hard stuk aspergeschil op het bord verstoort het feestje.
    Kook de 20 minuten in gezouten water op een middelmatig vuur.
    Laat ze vlak voor het opdienen uitlekken.
    Breng de witte wijn met , laurier en aan de kook.
    Smelt een half pakje boter.
    Kook de vloeistof in tot de helft, zeef het en verwarm het au bain marie in een kom boven zacht kokend water.
    Klop de met een garde door de vloeistof.
    Voeg de gesmolten boter druppelsgewijs toe en blijf kloppen.
    De saus mag niet koken, anders gaat hij schiften.
    Als de saus mooi lobbig is de gekookte er doorheen scheppen.
    en de en bak ze even aan in hete olijfolie.
    Snij de ree filets in plakken van ca. 1 cm.
  2. en rangschik ze op de borden.
    Bedek het vlees met de rode wijnsaus.
    Leg de ernaast.
    Schep de witte wijnsaus er overheen.
    Geef de ook een plekje op het bord.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1114 kcal
55%4456 kcal
Vetten
52 g.
75%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ree met asperges