Reepeper met hete bliksem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in mooie grote stukken.
  2. Breng het flink op smaak met peper, zout en 5 spices-poeder.
  3. Smelt 150 gram boter en laat die iets kleuren.
  4. Braad nu het vlees hierin mooi goudbruin.
  5. Blus het vlees af met de azijn en en voeg vervolgens de warme bouillon toe.
  6. Laat het vlees 4 tot 5 uur zacht sudderen op een klein pitje met de deksel op de pan.
  7. Voeg de peperkoek en de toe en laat even doorsudderen.
  8. Maak nu de hete bliksem:
  9. Schil de en snijd ze in gelijke delen.
  10. Kook de in voldoende water met wat zout gaar.
  11. Giet af en pureer de en maak er met de en 25 gram boter een zachte puree van.
  12. Snijd de appel en peertjes in gelijke, kleine stukjes.
  13. Smoor ze gaar in wat 25 gram boter en voeg er 2 theelepels aan toe.
  14. Meng ze door de puree en breng het geheel op smaak met veel peper en zout.
  15. Server de reepeper met de hete bliksem.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
  • roomboter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en balsamico azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
217 kcal
10%868 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%44 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%8 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reepeper met hete bliksem