Reepjes boterkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Boterkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Boter, suiker's en mengen.
toevoegen en opnieuw kneden
Het deeg tot een stevige bal kneden.
Doe het deeg in een ingevette koekvorm (van 18 x 20 cm).
loskloppen en boterkoek mee bestrijken.
Met de vork diagonaal strepen op tekenen.
In een voorverwarmde oven op 180 graden C. 15 minuten bakken.
Niet lager!
De boterkoek bijna geheel laten afkoelen en daarna de vorm verwijderen.
In drie repen snijden van 6 cm breed.
Deze repen in 10 repen snijden van 2 x 6 cm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boterkoek435m
-
Recept
Boterkoek41u
-
Recept
Boterkoek435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1391 kcal | 69% | 1391 kcal |
Vetten | 61 g. | 87% | 61 g. |
Waarvan verzadigd | 33 g. | 168% | 33 g. |
Waarvan onverzadigd | 18 g. | 62% | 18 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 7 g. | 125% | 7 g. |
Koolhydraten | 188 g. | 72% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 7 g. | 8% | 7 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 24 mg. | 3% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 1% | 0 mg. |