Reifkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en rasp ze fijn.
  2. Schil de en snijd deze klein.
  3. Doe deze ingrediënten in een grote schaal met de , roer en bind deze samen met de .
  4. naar smaak toevoegen alswel de .
  5. Maak van de aardappelmassa per keer twee ronde koeken in de verhitte pan met olie.
  6. Draai deze regelmatig om tot de de buitenkant goudbruin is.
  7. Serveer ze op een bord en wanneer je dit lekker vind, besprenkel je de reifkoeken met maggie.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Reifkoeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Reifkoeken
VariatieAantalGang
Reifkoeken3Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (7)

Reifkoeken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 7 recensies
RESET

Mijn vader maakte ze vroeger toen ik nog kind was. Ben nu 62 jaar en wist niet hoe ik ze moest maken. Dank deze site nu wel en dat na meer dan 56 jaar thnx
John 3 september 2017
Bij ons in de familie is dat een traditie; mama is van Duitse afkomst en heeft dat meegebracht naar België, is een recept van mijn oma.
Wiske 1 maart 2015
Mijn oma maakte deze reifkoeken ook altijd zo. Heerlijk met zelfgemaakte appelmoes!
Nancy 27 november 2013
Ik bak ze altijd voor in de koekenpan, maar bak ze af in de frituurpan. Dan worden ze heerlijk knapperig!
Sandra 9 november 2013
Makkelijk en lekker!
Kevin 10 februari 2013
Ik heb de maggi en de paprika poeder weggelaten, daarvoor in de plaats een flinke lepel kaneel. Erg lekker en niet te zoet.
jacob 21 september 2012
Heerlijk, ik ben ze nu ook aan het maken!
26 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21 kcal
1%84 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reifkoeken