Rendang Ayam met zoetzuur

Ingrediënten

+ -
print

Boemboe:

Rendang ayam:

Zoetzuur van bloemkool en mango:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de rode .
  2. Pel en hak de knoflook fijn.
  3. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  4. Hak de serehstengels fijn.
  5. Schil de gember.
    Maal alle ingrediënten voor de boemboe in de keukenmachine fijn tot een pasta.

    Doe de olie in een pan met een dikke bodem op hoog vuur en fruit de boemboe circa 2 minuten.
    Zet het vuur iets lager, voeg de kippendijen toe en bak kort mee.
  6. Blus af met de .
  7. Voeg het in het opgeloste bouillonblokje toe en laat circa 2 uur langzaam inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
  8. Rooster de in een droge pan goudbruin in circa 3 minuten.
    Kook de gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking

    Snijd de in roosjes, blancheer (kook) circa 3 minuten en spoel koud.
  9. Snijd de in schuine stukken.
  10. Snijd de in ringen.
    Breng de azijn met de aan de kook en voeg de , en toe.
  11. Zet het vuur uit en laat circa 5 minuten afkoelen.
  12. Schil en de snijd de in blokjes en roer door het zoetzuur.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
773 kcal
38%3092 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rendang Ayam met zoetzuur