Rendang Padang (zoet rundvlees)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in plakjes van 4 x 4 cm.
Maak alle ingrediënten schoon of schil en snijd alles fijn.
Maak van alles behalve de laatste 6 ingrediënten een fijne pasta.
Rasp de 1/2 en trek hier eerst met 1 kopje water santen uit en daarna een lichtere met 2 kopjes water.
Rasp de 1/4 en rooster dit goudbruin.
Maak fijn in vijzel.
Fruit de kruidenpasta goudbruin en voeg de gekneusde toe met de daun jeruk.
Roer het vlees, kaneel en naar smaak er doorheen.
Voeg 1 kopje van de dunne santen te en laten sudderen.
Indien nodig het 2e kopje dunnen santen toevoegen als het vlees nog niet zacht is.
Blijven roeren tot het vocht weg is.
Voeg dan de dikke santen en geroosterde kokos toe.
Haal de kaneel eruit en gaar laten stoven tot het vocht weer is verdampt en het vlees op de drijft.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Masak Sepit ( gemarineerd rundvlees in kokosmelk)43u
-
Recept
Daging agee (gestoofd rundvlees met kokos)41u30m
-
Recept
Daging Sapi Kelapa Dengan Kacang (Rundvlees in kokossaus met bonen)42u45m
-
Recept
Rendang (gekruid rundvlees)43u40m
-
Recept
Rendang Samosir42u
-
Recept
Rendang Langkawi 242u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 547 kcal | 27% | 2188 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |