Restjesdessert

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
    Maak eerst een luxe vla.
  2. Halveer het en schraap het merg eruit.
  3. Doe de en de met 75 gram in een steelpan en breng aan de kook.
  4. Splits de , klop de eidooiers met 75 gram los in een kom.
  5. Haal het melkmengsel van het vuur.
  6. Klop met een garde de helft van het melkmengsel bij het eidooiermengsel.
    Giet dit mengsel bij het overgebleven melkmengsel en breng langzaam aan de kook.
  7. Blijf kloppen en zorg dat het mengsel niet gaat stollen, maar wel dik genoeg wordt.
  8. Haal van het vuur.
    Snijd de overgebleven feestdagenrestjes in stukjes genoeg om een cakeblik van 1 liter te vullen.
    Bekleed het cakeblik met bakpapier, doe de feestdagenrestjes erin en giet de vla erover.
  9. Zorg dat de stukjes verzadigd zijn van de vla.
    Zet de feestbroodpudding ca. 1 uur in de oven en laat een dag afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • room en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%1400 kcal
Vetten
6 g.
8%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%144 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Restjesdessert