Ingrediënten

+ -
print

Voor de rib-eye:

Voor de aspergerisotto:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Rib-Eye:
    Week de funghi porcini 20 minuten in kokend water.
    Laat de paddenstoelen daarna uitlekken, snijd ze in stukken en zet ze apart.
    Verwarm de olie (met een klein klontje boter voor de kleur) in een ondiepe koekenpan en bak het vlees een paar minuten aan elke kant.
    Haal het vlees uit de pan en plaats het in de oven van 50 graden celsius.
    Bak ui en knoflook een paar minuten.
    Voeg de verse paddenstoelen toe en bak tot ze zacht zijn.
    Voeg de wijn en bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken.
    Haal de pan van het vuur, voeg peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.


    Aspergerisotto:
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Snijd uit ieder vel filodeeg 8 cirkels van 6 cm.
    Bestrijk de deegcirkels met gesmolten boter.
    Leg er steeds 2 op elkaar en bak ze in 10-15 minuten lichtbruin in de oven.
    Kook de asperges in water met zout beetgaar.
    Roerbak de sjalot in een grote pan met dikke bodem met wat olijfolie in 3 minuten.
    Voeg de rijst toe en bak deze al roerend ongeveer 2 minuten tot deze gaat glanzen.
    Voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
    Voeg daarna de kippenbouillon steeds beetje bij beetje toe en kook de risotto in ongeveer 20 minuten gaar.
    Laat de aspergestukken en de lente-uitjes de laatste 3 minuten mee warmen.
    Roer 20 gram boter in vlokjes door de risotto en breng op smaak met peper en zout.

    Presentatie:
    Maak op elk bord een torentje van de aspergerisotto met drie deegcirkels ertussen en leg er de geschaafde Parmezaanse kaas bovenop.
    Leg op hetzelfde bord een rib-eye met de paddenstoelen en strooi er extra peterselie op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, runderbouillon, filodeeg, wijn, kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, runderbouillon, wijn, kippenbouillon
  • runderbouillon, boter, kippenbouillon, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
401 kcal
20%1604 kcal
Vetten
69 g.
99%276 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%204 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rib-eye met funghi porcini en aspergerisotto