Rib-eye met gepofte sjalotjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4.
2 sjalotjes pellen en in dunne ringen snijden.
In pan wijn en sjalot op hoog vuur in ca. 5 á 7 minuten tot helft laten inkoken.
Fond toevoegen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 2 deciliter jus.
Intussen knoflook pellen en fijn snipperen.
Van overige sjalotjes onderzijde afsnijden en in lengte halveren (sjalotjes niet pellen).
Op stuk aluminiumfolie sjalotjes met binnenkant naar boven, tegen elkaar aan zetten, besprenkelen met olie en bestrooien met zout, peper, suiker en knoflook.
Aluminiumfolie tot pakketje dichtvouwen.
Sjalotjes in midden van oven in ca. 25 minuten gaar poffen.
Bereiden:
Vier borden voorverwarmen.
In koekenpan boter verhitten.
Rib-eye bestrooien met zout en peper en in ca. 8 á 10 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Jus tegen de kook aan brengen.
Eierdooier loskloppen en door jus roeren.
Het geheel Ca. 3 minuten zachtjes laten koken tot licht gebonden jus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vlees in 12 driehoekjes snijden en op borden leggen.
Sjalotten erbij leggen, jus over en langs vlees scheppen en garneren met waterkers.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rib-eye met kersensaus445m
-
Recept
Biefstuk met sjalotjes en danish blue430m
-
Recept
Lamsspiesjes met paprika, sjalotjes, knoflook en citroen46u30m
-
Recept
Portugees konijn met sjalotjes43u
-
Recept
Hachee van runderlappen met sjalotjes, kruidnagel en creme fraiche43u15m
-
Recept
Lamsrack uit de oven met paprika, sjalotjes en asperges41u40m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 170 kcal | 8% | 680 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |