Ribeye met kastanjechampignons en rode wijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ribeye recepten
- Bereiden
- Kookboek van janbalk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- voorbereiden:
- Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Boen daarna de schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
- Bereiden:
- Verhit de olie en de in een (grill)pan.
- Maal vervolgens versgemalen over de ribeyes en bak het vlees in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin maar nog licht rosé van binnen.
- Strooi er daarna over.
- Leg ze vervolgens op warme borden en dek ze af met aluminiumfolie om warm te houden.
- Schep daarna de en de door het bakvet.
- Bak 1 minuut, voeg rode , sinaasappelsap, en toe en kook dit iets in.
- Giet tenslotte de saus bij het vlees.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Entrecote gevuld met kruidenkaas en rode wijnsaus450m
-
Recept
Ribeye met gebakken aubergine-sjalotjes435m
-
Recept
Runderreepjes met champignons in rode wijnsaus42u10m
-
Recept
Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus41u45m
-
Recept
Runderlappen in rode wijnsaus42u25m
-
Recept
Gegrilde ribeye met rode uien41u5m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 71 kcal | 3% | 284 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |