Ricotta ravioli met rucola
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Rooster de en neem ze uit de pan.
- Snijd de gedroogde fijn en meng ze met de , 2 eetlepels en de .
- Breng het geheel op smaak.
- Verdeel het pastadeeg in 2 stukken.
- Rol 1 helft uit in een recht stuk (ca. 20 x 50 cm) op wat .
- Leg op elke 5 cm 1 theelepel vulling neer.
- Bestrijk de randen en tussenstukken met wat water.
- Rol de andere helft van het deeg uit (ca. 20 x 50 cm) en leg deze over de andere helft heen.
- Druk de randen en de tussenstukken goed op elkaar.
- Snijd het deeg in stukken van ca. 5 cm.
- Gaar de ravioli per portie 6-8 minuten in kokend water met wat zout.
- Maak de schoon, snijd de helft fijn.
- Pel en snipper de en fruit hem in 1 theelepel hete olie.
- Voeg 125 mililiter water, de en het bouillonblokje toe en breng het geheel op smaak.
- Roer het met een beetje water glad en roer het aangemaakte door de saus.
- Voeg de kleingesneden toe.
- Maak de schoon en halveer ze.
- Smoor de 2-3 minuten en breng ze op smaak met .
- Haal de ravioli uit de pan.
- Serveer ze met de saus en de .
- Garneer met de rest van de en de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- pesto en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 126 kcal | 6% | 504 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |