Vet een springvorm (18 cm doorsnede en 8 cm hoog) in.
Smelt 50 gram op laag vuur.
Maak de kokjes fijn met de keukenmachine of blender.
Meng 125 gram koekjes met de gesmolten .
Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan tot een taartbodem.
Zet de springvorm ca. 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Roer de , de kwark, de , het citroensap, de geraspte citroenschil, de en het door elkaar.
Houd 1 eetlepel koekjes apart en roer de rest door het ricottamengsel.
Strijk het mengsel over de taartbodem in de springvorm.
Bak de taart ca. 50 minuten in de oven en laat in de vorm afkoelen.
Klop de stijf en voeg daarbij geleidelijk de vanillesuiker(2 zakjes) en de slagroomversteviger toe.
Meng de amandellikeur(2 eetlepels) er doorheen.
Bestrijk de taart met de slagroom(2 zakjes)(400 milliliter) en zet ca 30 minuten in de koelkast.
Maak de aardbeien(250 gram) schoon en halveer ze eventueel.
Verdeel de aardbeien(250 gram) over de taart en druk ze wat in de slagroom(2 zakjes)(400 milliliter).
Verwarm de aardbeienjam(2 eetlepels) lauwwarm en strijk hem door een zeef.
Bedruppel de aardbeien(250 gram) met de jam.
Bestrooi de rand van de taart met de rest van de koekjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
Suiker
suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, ricotta, magere kwark, slagroom, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, magere kwark, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.