Verhit voor de geconfijte het water en de totdat de suiker(150 gram)(100 gram) oplost.
Voeg de reepjes citroenschil(1 stuk) toe en verhit deze op een laag vuur, ca. 15 minuten tot de schil glazig wordt.
Zeef de reepjes uit de siroop en spreid ze uit op een ovenplaat bekleed met bakpapier Bewaar de siroop.
Droog de schilletjes ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.
Zet daarna de oven op 180 graden C.
Klop ondertussen voor het taartbeslag de ricotta(500 gram) met de eidooiers en roer hier de suiker(150 gram)(100 gram), citroenschil(1 stuk) en de bloem(1 stuk)(3 eetlepels) door
Sla de eiwitten stijf met een paar druppels citroensap(1 stuk), giet de suikersiroop erbij zodra het eiwit pieken vormt en spatel dit voorzichtig door het ricottamengsel.
Vet een taartbodem in (doorsnede 25 cm) in met boter, bestuif de vorm met bloem(1 stuk)(3 eetlepels) en verdeel het beslag over de vorm.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 40 minuten gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta en boter om in te vetten
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.