Ricottataart met geconfijte citroenschil

Ingrediënten

+ -
print

Voor de geconfijte citroenschil:

Voor het taart beslag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden C.
  2. Verhit voor de geconfijte het water en de totdat de oplost.
  3. Voeg de reepjes toe en verhit deze op een laag vuur, ca. 15 minuten tot de schil glazig wordt.
  4. Zeef de reepjes uit de siroop en spreid ze uit op een ovenplaat bekleed met bakpapier Bewaar de siroop.
  5. Droog de schilletjes ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.
  6. Zet daarna de oven op 180 graden C.
  7. Klop ondertussen voor het taartbeslag de met de eidooiers en roer hier de , en de door Sla de eiwitten stijf met een paar druppels , giet de suikersiroop erbij zodra het eiwit pieken vormt en spatel dit voorzichtig door het ricottamengsel.
  8. Vet een taartbodem in (doorsnede 25 cm) in met boter, bestuif de vorm met en verdeel het beslag over de vorm.
  9. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 40 minuten gaar.
  10. De taart is goed als hij stevig aanvoelt.
  11. Verdeel de geconfijte schillen over de taart.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
444 kcal
22%1776 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ricottataart met geconfijte citroenschil