Ricottataart met ham en mozzarella
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Doe 500 gram, 0,5 theelepel , 1 ei, de of rode wijn, 125 milliliter en 100 milliliter water in een kom, kneed eerst met de deeghaken van de mixer en vervolgens op een bebloemd werkvlak, met een koele hand tot een glad deeg.
- Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rusten.
Giet de in een zeef en laat goed uitlekken. - Rasp de fijn.
- Snijd de in kleine blokjes.
- Was de peterselie en hak hem fijn.
- Roer de met 4 glad.
- Meng de met de , de , de en de peterselie.
- Breng op smaak met , en .
Vet een springvorm (ca. 28 cm doorsnede) in met en bestrooi licht met wat . - Rol ca 2/3 van het deeg rondom uit op wat (doorsnede 40 cm).
Leg het deeg in de springvorm en druk de randen aan. - Verdeel de vulling over het deeg.
Halveer het overige deeg, vorm van de helft op wat lange rollen (ca. 95 cm). - Verdeel de rollen over de vulling aan de deegrand.
- Rol het overige deel uit op wat en snijd er repen van.
- Verdeel in een ruitpatroon over de taart.
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Kluts het ei en in de oven.
- Bestrijk de taart met het ei.
- Bak ca. 50 minuten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en ricotta
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 392 kcal | 19% | 4704 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 372 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |