Ricottataart met ham en mozzarella

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Doe 500 gram, 0,5 theelepel , 1 ei, de of rode wijn, 125 milliliter en 100 milliliter water in een kom, kneed eerst met de deeghaken van de mixer en vervolgens op een bebloemd werkvlak, met een koele hand tot een glad deeg.
  2. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rusten.
    Giet de in een zeef en laat goed uitlekken.
  3. Rasp de fijn.
  4. Snijd de in kleine blokjes.
  5. Was de peterselie en hak hem fijn.
  6. Roer de met 4 glad.
  7. Meng de met de , de , de en de peterselie.
  8. Breng op smaak met , en .
    Vet een springvorm (ca. 28 cm doorsnede) in met en bestrooi licht met wat .
  9. Rol ca 2/3 van het deeg rondom uit op wat (doorsnede 40 cm).
    Leg het deeg in de springvorm en druk de randen aan.
  10. Verdeel de vulling over het deeg.
    Halveer het overige deeg, vorm van de helft op wat lange rollen (ca. 95 cm).
  11. Verdeel de rollen over de vulling aan de deegrand.
  12. Rol het overige deel uit op wat en snijd er repen van.
  13. Verdeel in een ruitpatroon over de taart.
  14. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  15. Kluts het ei en in de oven.
  16. Bestrijk de taart met het ei.
  17. Bak ca. 50 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en ricotta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
392 kcal
19%4704 kcal
Vetten
10 g.
14%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%372 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ricottataart met ham en mozzarella