Rijk gevulde tomatensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak 130 gram gesneden en gehakte en vermeng dit met een dikke geperste en gehakte teen knoflook.
  2. Bewaar 100 gram voor later en smoor 30 gram in 10 gram of olie.
    Maak 50 gram hanenkammen (of andere paddenstoelen) schoon en hak ze in grove stukken.
  3. Vermeng de kantharellen met een eetlepel volkorenbloem en een theelepel Ras el Hanout.
  4. Doe dit bij de uien zodra ze glazig zijn.
  5. Bak eventjes door en verwarm dan nog 10 minuten zachtjes op restwarmte.
  6. Maak op smaak met en en zet het dan weg in een glazen schaaltje.
  7. Was de tomaat en snijd een dubbel kruis over het vel.
  8. Overgiet de tomaat met kokend water tot het geheel onder staat.
  9. Na drie minuten het vel verwijderen en in stukken snijden.
  10. Verwijder de harde delen en de pitjes.
  11. Hak de rest in stukken en zet het apart.
  12. Bak het resterende uimengsel (100 gram) in 20 gram of olie.
  13. Als de uien glazig zijn, voeg dan een theelepel en 35 gram toe.
  14. Na even doorwarmen, doe je er de gebakken kantharellen en de gehakte tomaat bij.
    Laat het mengsel even goed bakken.
  15. Doe er dan 100 milliliter water bij en laat de saus nog even doorsudderen op restwarmte.
  16. Maak intussen 100 gram schoon.
  17. Snijd de in dunne ringen en kook ze in wat water tot ze bijna gaar zijn.
  18. Giet de af en doe het bij het /tomaten-mengsel samen met de .
  19. Doe er tenslotte de pot tomaten/basilicum-saus bij samen met de kruiden.
  20. Roer alles goed door elkaar en warm nog even door.
  21. Je hebt nu ongeveer 1 liter rijk gevulde voor vijf personen.
  22. Warm opdienen in een voorverwarmde schaal.
  23. Roer er een beetje vers citroensap en een wat vers geraspte citroenschil doorheen.
    Sprenkel als laatste bewerking wat creme fraiche over de saus en dien op.
  24. Zet de rest van de zure slagroom in een glazen schaaltje ernaast, samen met een schaaltje geraspte oude kaas en een schaaltje zwarte olijven en een schaaltje pesto.
  25. Lekker met gekookte rijst of spaghetti.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en provencaalse kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%485 kcal
Vetten
6 g.
8%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%55 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijk gevulde tomatensaus