Rijke bechamelsaus
- Herkomst Italie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van DanaStar
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de margarine in een pan of hittebestendige glazen kan:
Laat dit rustig smelten op matig vuur. - Doe er daarna 50 gram bij.
- Roer dit er goed doorheen en laat het even garen.
- Het zal er kruimelig gaan uitzien.
- Pak de erbij doe er eerst een scheutje bij en roer dit goed glad met een garde.
- Nu kan de rest van de erbij.
Roer het geheel tot een gladde saus. - Laat het even koken waardoor het een dikkere saus kan worden.
- Houd de smaakmakers nu bij de hand.
- Doe bij de neutrale saus nu een goeie eetlepel , een dessertlepel en een verkruimeld groentebouillon blokje.
- Roer dit alles heel goed door elkaar tot het bouillonblokje helemaal is opgelost.
De rijke basis, de bechamelsaus is nu klaar.
Wil je er een kaassaus van maken?
Dat doe je heel eenvoudig door er 6 plakjes cheddar doorheen te smelten en goed erdoorheen roeren tot alle kaas helemaal is opgenomen.
De derde variatie is verrijkte kaassaus:
Schep hiervoor ongeveer 1/3 van de inhoud uit een potje fetakaas.
De aanhangende olie en kruiden gaan er gewoon bij. - Verkruimel met een vork de blokjes, zodat het goed verdeeld kan worden door de saus.
- Doe de stukjes bij de kaassaus en roer deze er met een garde goed doorheen.
De kaassaus is heel heet.
Laat de feta-kruimels zoveel mogelijk smelten. - De verrijkte kaassaus is nu klaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bechamelsaus (koemelkvrij)410m
-
Recept
Light bechamelsaus440m
-
Recept
Rijke mokkasaus415m
-
Recept
Bechamelsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Bechamelsaus420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en bouillonblokje
- bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- margarine, bouillonblokje, fetakaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en bouillonblokje
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 113 kcal | 5% | 678 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |