Rijst met gekruide spinazie en tomaat
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gezondzondertarw
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook en doe de rijst hierin en voeg een drupje toe.
Zet een grote wok op het fornuis en verhit deze zachtjes met .
Snij de in kleine stukjes en gooi in de wok.
Als het vlees gaar is haal je met een juslepel al het vrijgekomen vet uit de wok en voeg direct een scheut toe.
Voeg de gesnipperde bij het vlees. - Als deze gefruit zijn (dus niet op hoog vuur) voeg je de tomatenblokjes toe.
- Breng het geheel weer aan de kook.
- Zet dan het gas (of wat je ook hebt) laag en laat dit indikken, blijf af en toe roeren.
Strooi nu de runderkruiden over de saus, niet te zuinig (als je twijfelt doe er dan iets minder in en doe er meer bij nadat de is toegevoegd).
Giet de rijst af als deze gaar is en laat nog even staan met de deksel eraf zodat er nog wat vocht kan verdampen.
Als laatste voeg je de toe aan de saus, snel in drie of vier grote porties. - Zet het vuur uit en proef de saus, controleer of er nog wat rundvleeskruiden moet worden toegevoegd.
Schep rijst op een diep bord en doe hier een ruime hoeveelheid groente overheen. - Wij husselen alles graag door elkaar maar smaken verschillen ;-) Eet smakelijk!!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en hamburgers
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 192 kcal | 9% | 768 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |