Rijst met kip-kerrie-groenten-saus
- Herkomst Thailand
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van riekepronk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Magnetron
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Rijst pas vlak voor de maaltijd 8 minuten koken in een pan van 5 of 6 liter in ruim water met zout, afgieten en warm houden op rechaud.
- Voorbereiden van te voren saus in drie magnetronschalen van 3 liter maken.
- in blokjes snijden.
- Oven voorverwarmen op maximaal, 10 minuten.
- Kipblokjes met mengen, over bakblik verdelen en en komijn toevoegen, geen zout.
- Bakblik helemaal bovenin de oven schuiven en de in 10 minuten laten garen, tussendoor omroeren tegen aanbranden.
- Roerbakken in een wok kan ook, maar de blijft dan minder mals.
- De iets af laten koelen en over schalen verdelen.
- De kippenbouillon in een kopje heet water oplossen en met de zure over de schalen verdelen.
- en schoonmaken en snijden, daarna roerbakken in wok in olie, eventueel een beetje water toevoegen, maar zijn al erg waterig.
- , abrikozen en toevoegen.
- Alles over schalen verdelen en later weer opwarmen, 14 minuten in de magnetron per schaal.
- Lekker met een groene salade met cashewnoten
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 10415 kcal | 520% | 10415 kcal |
Vetten | 423 g. | 604% | 423 g. |
Waarvan verzadigd | 15 g. | 75% | 15 g. |
Waarvan onverzadigd | 30 g. | 100% | 30 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1204 g. | 463% | 1204 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |