Rijst met kipfilet en sperziebonen
- Herkomst Indonesie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van palava
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Kook aan de hand van de gebruiksaanwijzing op de verpakking de .
- Hak de peterselie fijn en snijd het vruchtvlees van de .
- Bewaar het zaad van de (dit is later nodig voor de saus).
- Snipper de en hak de knoflook fijn.
- Haal de topjes van de en halveer ze.
- Snijd daarna de in blokjes.
- Bak de en knoflook in een beetje olie en voeg daarna de gekookte toe.
- Roer het mengsel door elkaar en bak het in 1 minuut op hoog vuur.
- Verkruimel het boulionblokje en meng dit door de .
- Bak door totdat de krokant word.
- Voeg het tomatenvruchtvlees en de peterselie toe.
- Kruid ondertussen de kipfiletblokjes met en en bak ze op half hoog vuur aan.
- Voeg de toe en bak deze mee.
- Voeg daarna de , en het zaad van de toe en bak dit ook mee.
- Blus na 3 minuten af met de , limoensap en 1/2 deciliter .
- Verdeel de over de borden en schep de kipfiletblokjes met de erbij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 583 kcal | 29% | 2332 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 93 g. | 36% | 372 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |