Rijstballetjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snipper de fijn.
- Klop de in een kommetje los.
- Snijd de in kleine blokjes.
- Verhit de helft van de in een koekenpan en bak de gaar.
- Voeg de toe en blijf goed roeren tot alle korrels met de zijn bedekt.
- Voeg de met de helft van de bouillon toe en breng het aan de kook.
- Blijf goed roeren tot de bouillon bijna is verdampt en voeg dan de rest van de bouillon toe.
- Laat de op laag vuur zonder deksel 15 minuten koken tot de bouillon is verdamp.
- Voeg de rest van de met toe en laat het mengsel afkoelen.
- Voeg de toe aan het rijstmengsel en meng alles goed door elkaar.
- Leg een eetlepel rijstmengsel in een hand en plaats daarop een blokje .
- Leg daarop een eetlepel rijstmengsel en rol er een balletje van zodat de er helemaal in zit.
- Rol het balletje door het .
- Maak zo de rest van de rijstballetjes.
- Frituur de balletjes in gedeeltes een minuut zodat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Rijstballetjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ham-kaas rijstballetjes | 1 | Hapjes |
Koude fruitschotel met rijstballetjes | 1 | Nagerechten |
Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, kippenbouillon, paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn, kippenbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, kippenbouillon, kaas, mozzarella, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, kaas, mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1002 kcal | 50% | 6012 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 102 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 49 g. | 18% | 294 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |