Rijstevlaai

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Begin met de vulling.
  3. Kook de rijst in de met de en een mespunt in een pan met dikke bodem volgens aanwijzing van verpakking.
  4. Klop de los en roer er de en door.
  5. Roer dit mengsel met de door de rijst en laat de massa afkoelen.
  6. Kneed van witbroodmix, de lauwwarme , , en de helft van het losgeklopte een soepel deeg.
  7. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  8. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  9. Bereiden:
  10. Rol het deeg op een met bestoven werkvak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm.
  11. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  12. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het .
  13. Verdeel het rijstmengsel over de boden en bak de vlaai in het midden van de over in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Rijstevlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rijstevlaai
VariatieAantalGang
Rijstevlaai4Taart en gebak
Limburgse rijstevlaai2Taart en gebak
Rijstevlaai met slagroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Rijstevlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

De rijstevlaai vanmiddag gemaakt. De vulling is wat stevig geworden. En ook de bodem is niet zo erg luchtig. Toch het recept gevolgd. Wat heb ik verkeerd gedaan. De smaak van de vulling is wel hel erg... Lees reactie
9 maart 2016
De rijstevlaai is perfect en smaakt heerlijk. Ik heb alleen een vraagje: wat is een half pak, in sommige pakken zit 400 gr. - 500 gr. en ik heb zelf pakken van een kilo. Misschien beter om aan te gev... Lees reactie
Nicole 22 maart 2013
Niet overal in de wereld heb je kant en klare pakjes, dus dit soort recepten a.u.b. ook de normale bodem-mix erbij zetten!
Mieke 28 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
156 kcal
7%1248 kcal
Vetten
12 g.
18%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%56 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstevlaai