Kook de rijst in de met de vanillesuiker(1 zakje) en een mespunt zout(1 stuk) in een pan met dikke bodem volgens aanwijzing van verpakking.
Klop de eieren(2) los en roer er de suiker(50 gram)(1 eetlepel) en custardpoeder(1 eetlepel) door.
Roer dit mengsel met de boter(50 gram)(25 gram) door de rijst en laat de massa afkoelen.
Kneed van witbroodmix, de lauwwarme melk(5 deciliter)(1 deciliter), boter(50 gram)(25 gram), suiker(50 gram)(1 eetlepel) en de helft van het losgeklopte ei(1 stuk) een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt met plasticfolie ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Bereiden:
Rol het deeg op een met bloem(1 stuk) bestoven werkvak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei(1 stuk).
Verdeel het rijstmengsel over de boden en bak de vlaai in het midden van de over in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (3)
Rijstevlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies RESET
De rijstevlaai vanmiddag gemaakt. De vulling is wat stevig geworden. En ook de bodem is niet zo erg luchtig. Toch het recept gevolgd. Wat heb ik verkeerd gedaan. De smaak van de vulling is wel hel erg... Lees reactie
9 maart 2016
De rijstevlaai is perfect en smaakt heerlijk.
Ik heb alleen een vraagje: wat is een half pak, in sommige pakken zit 400 gr. - 500 gr. en ik heb zelf pakken van een kilo. Misschien beter om aan te gev... Lees reactie
Nicole 22 maart 2013
Niet overal in de wereld heb je kant en klare pakjes, dus dit soort
recepten a.u.b. ook de normale bodem-mix erbij zetten!
Mieke 28 februari 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.