Rijstevlaai

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. In een flinke pan koken, dan rijst, , en erbij doen.
  2. Op niet al te hoog vuur tijdje op laten staan tot de rijstebrij gaar is.
  3. Af en toe roeren om het niet te laten aanbakken. 5 splitsen en de eiwitten stijfkloppen.
  4. Als je de kan op zijn kop kunt houden, zodat de eiwitten er niet uitvallen, is het goed.
  5. De eierdooiers en de tot een glad papje roeren en bij de rijstebrij doen.
  6. Op het laatst de eiwitten er voorzichtig doorroeren.
  7. Het geheel in een beboterde springvorm doen en een uur in de oven tussen 150 en 175 graden Celsius.
  8. Als de rijstevlaai uit de oven is, laten afkoelen en versieren met slagroom en chocoladevlokken en smullen maar!
25
25
25

Variaties op Rijstevlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rijstevlaai
VariatieAantalGang
Rijstevlaai4Taart en gebak
Limburgse rijstevlaai2Taart en gebak
Rijstevlaai met slagroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
200 kcal
10%1600 kcal
Vetten
14 g.
20%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstevlaai