Kook de rijst in de met de vanillesuiker(1 zakje) en een mespuntje zout(1 mespuntje), in een pan met dikke bodem in ca. 25 min.
tot rijstebrij.
Klop de eieren(2) los en roer er de suiker(50 gram)(1 stuk) en de custard(1 eetlepel) door.
Roer dit mengsel met de boter(50 gram)(25 gram) door de rijstebrij en laat de massa afkoelen.
Kneed van de broodmix de lauwe melk(5 deciliter)(1 deciliter), de boter(50 gram)(25 gram), de suiker(50 gram)(1 stuk) en de helft van het losgeklopte ei(1 stuk)(1 stuk) een soepel deeg.
Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm.
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei(1 stuk)(1 stuk).
Verdeel de rijstebrij over deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 30-35 min.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
Ei
wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei, ei, eieren
Koemelk
wit brood, boter, custard, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, boter, melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.