Rijstkoekjes met kaassaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens aan wijzing op de verpakking.
- Pel en snipper de .
- Fruit de in de .
- Strooi de over de en roer er 125 milliliter water en de doorheen.
- Breng de saus aan de kook en laat 100 gram kaas erin smelten.
- Breng op smaak met en .
- Maak de schoon en was ze.
- Snijd ze in ringe.
- Meng de rijst met de lente-, de , de en 50 gram kaas.
- Breng op smaak met en .
- Vorm 12 koekjes van het rijstmengse.
- Verhit de in gedeelten in een pan met antiaanbaklaag en bak de koekjes ca. 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Was de en leg wat aan de kant voor garnering.
- Hak de en roer hem door de kaassaus.
- Leg de rijstkoekjes op de borden en giet de kaassaus er naast.
- Garneer met de overgebleven .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, jonge kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, jonge kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 741 kcal | 37% | 2964 kcal |
Vetten | 63 g. | 91% | 252 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 78 g. | 30% | 312 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |