Rijstsalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het in stukken en plet het fijn.
  2. Breng in een pan 4 deciliter water met het , sinaasappelrasp, en bouillontablet aan de kook.
  3. Voeg de rijst toe en kook het afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Halveer de en snijd het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit.
  5. Verwijder de harde kern en snijd de in kleine stukjes.
  6. Rooster de in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  7. Schep de in een schaal.
  8. Voeg het sinaasappelsap met roerbakolie en aan de toe en klop het mengsel tot een dressing.
  9. Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in reepjes.
  10. Snijd de in ringetjes.
  11. Schep de peperreepjes, bosuiringetjes, en 1 eetlepel door het komijnmengsel.
  12. Voeg de warme rijst toe en laat het geheel afkoelen.
  13. Vul de halve ananasschillen met de salade en zet ze op een schaal.
  14. Bestrooi het gerecht met de rest van de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Rijstsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rijstsalade
VariatieAantalGang
Rijstsalade6Rijstgerechten
Rijstsalade met tonijn2Rijstgerechten
Kleurige rijstsalade2Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
419 kcal
20%1676 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
78 g.
30%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstsalade