Rijstsalade met gerookte zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsalades
- Bereiden
- Kookboek van Eempje
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Rijst koken volgens bereidingswijze verpakking.
- Afgieten en laten afkoelen.
- Aangezien het moet afkoelen moet je deze stap tijdig in de voorbereiding doen.
De cherrytomaatjes snijden.
De zalm in kleine stukjes snijden.
Lente ui in stukjes snijden.
Citroen door midden snijden en 1 helft uitpersen.
De zachte geitenkaas in kleine stukjes brokkelen.
Pijnboompitjes roosteren.
Als de rijst afgekoeld is, avocado erdoor mengen, olijfolie en citroensap toevoegen, dit mengen.
Zwarte peper erover malen, dille erover strooien.
Geitenkaas en zalm door de rijst.
De rijst massa garneren met de tomaatjes, ui en pitjes.
Olijfolie erover heen sprenkelen.
Suggesties:
Je kunt meer pitjes toevoegen om te roosteren zoals zonnebloemptten en pompoenpitten.
Als zoete tegenhanger kun je een aantal rozijnen bij door de rijst massa roeren.
Lekker op een bedje van verse baldspinazie (gebruik geen sla bij vis!).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 286 kcal | 14% | 858 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 42 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |