Rijstsoufflé met ananas
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Kook de met een snufje .
- Roer de en de door de .
Breng opnieuw aan de kook. - Laat het geheel afgedekt ca 30 minuten koken op laag vuur.
- Roer af en toe door en laat afkoelen
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. - Laat de ananas uit lekken en snijd hem in dunne stukken.
- Vet 6 ovenvaste vormpjes (à ca 200 mililiter inhoud) in met een beetje .
- Splits de .
- Roer de eidooiers, de en de kwark door de rijst.
- Klop het eiwit stijf.
- Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de toe.
Spatel het eiwit voorzichtig door de rijst.
Vul de ovenschaaltjes voor 2/3 met het rijstmengsel. - Steek de ananasstukjes in het rijstmengsel.
- Bak de soufflé ca 30 minuten in de oven en serveer direct.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 167 kcal | 8% | 1002 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 90 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 2 g. | 2% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |