Risolles

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de gesneden in een grote koekenpan en bak ze glazig.
  2. Voeg daarna de toe en meng alles.
  3. Houd het vuur redelijk hoog en bak nu het gehakt erbij.
  4. Met een vork alle gehakt rul bakken tot het helemaal gaar is.
  5. Intussen kan de , en wat erbij gedaan worden.
  6. Als laatste de eetlepels over het mengsel strooien en alles nog goed omscheppen zodat het geheel wat zachter wordt.
  7. Laat dit afkoelen.
  8. Daarna pas de dunne pannekoeken maken waar geen gaatjes of scheurtjes in mogen zitten.
  9. Bak het beste in een goede anti-baklaag pan.
  10. Maak de pannekoekmix zoals op de verpakking staat beschreven en leg inmiddels ook twee borden klaar.
  11. Bak de pannekoeken zo dun als kan en leg ze op een bord als ze klaar zijn.
  12. Uit een pak kunnen er 20 stuks gemaakt worden.
  13. Terwijl de ene pannekoek aan het bakken is (vuur temperen na de eerste pannekoek), leg dan ongeveer anderhalve eetlepel van het gehaktmengsel aan het begin van de nog warme pannekoek en flap het voorste deel over het mengsel.
  14. Dan de zijkanten op en rol de pannekoek dan voorzichtig op.
  15. Leg hem op een ander bord om hem daar af te laten koelen.
  16. Zo de pannekoeken allemaal vullen en oprollen en paneren als ze weer afgekoeld zijn.
  17. Tot slot bakken in (zonnebloem) tot ze licht/middenbruin van kleur zijn.
  18. Ze smaken erg lekker met sweet chili sauce.
25
25
25

Variaties op Risolles

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Risolles
VariatieAantalGang
Oma's recept van risolles1Hapjes
Risolles (flensjes gevuld met kippenragout)1Bijgerechten
Risolles1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
746 kcal
37%5968 kcal
Vetten
19 g.
28%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Risolles